Polityka prywatności

Dbamy o Twoją prywatność. Zbieramy i przetwarzamy Twoje dane tylko i wyłącznie jeżeli jest to konieczne do prawidłowego świadczenia usługi.

Zgodnie z RODO, poniżej przedstawiamy Ci zasady przetwarzania danych stosowane przez Administratora.

Administrator danych   Katarzyna Stańko
Os. Leśne 3c/15, 62-028 Koziegłowy  
Możesz skontaktować się ze mną e-mailowo pisząc na adres e-mail: kontakt@kasiagosposia.pl
W jakim celu zbieramy Twoje dane?   Twoje dane będą przetwarzane w celu i przez czas niezbędny do:
1) komunikacji z Tobą, w tym udzielenia odpowiedzi na pytanie przekazane przez Ciebie przez formularz kontaktowy, wiadomość e-mail, itp.;
Dane będą przetwarzane w oparciu o uzasadniony interes Administratora w postaci komunikacji z użytkownikami strony. Twoje dane będą przetwarzane nie dłużej niż do czasu wniesienia przez Ciebie sprzeciwu lub ustania celu biznesowego;

2) do zawarcia umowy, a następnie przez czas i w celu realizacji umowy, a w przypadku podania danych dodatkowych – w oparciu o Twoją zgodę, do czasu jej cofnięcia lub ustania celu biznesowego.

3) realizacji obowiązków prawnych ciążących na Administratorze (jak np. wystawiania i przechowywanie faktur).
Dane będą przechowywane nie dłużej niż przez okres 6 lat, chyba że przepisy prawa wymagają dłuższego okresu.

4) dochodzenia i obrony przed roszczeniami Dane będą przetwarzane w oparciu o uzasadniony interes Administratora przez okres przedawnienia roszczeń.

Ponadto,
5) w przypadku przetwarzania danych na platformach społecznościowych, Twoje dane będą przetwarzane w celu administrowania i zarządzania stroną i grupami na platformach społecznościowych (m.in. Facebook, Instagram), komunikacji z Tobą, kierowania do Ciebie treści marketingowych w oparciu o uzasadniony interes Administratora.
Dane te będą przetwarzane wyłącznie wtedy gdy zdecydujesz się na polubienie strony/wybranie opcji Obserwuj/ dołączenie do Grupy lub w inny sposób zostawisz swoje dane na platformie zarządzanej przeze mnie, np. w formie umieszczenia wpisu lub komentarza. Dane będą przetwarzane przez okres istnienia strony/grupy lub do czasu wniesienia przez Ciebie sprzeciwu co może nastąpić poprzez odkliknięcie opcji „Lubię to” „Obserwuj”, usunięcie komentarza/wpisu lub w inny sposób przewidziany w ramach platformy/strony lub poprzez skontaktowanie się ze mną w sposób wskazany w punkcie 1. Informuję, że zasady odnoszące się do strony/Fanpage/Grupy ustala Administrator, natomiast zasady korzystania z portalu społecznościowego, na którym umieszczona jest strona/ Fanpage/Grupa ustala podmiot zarządzający tymi portalami.

6) opublikowania komentarza na stronie bloga na podstawie Twojej zgody, do czasu ustania celu biznesowego lub do czasu cofnięcia Twojej zgody – w zależności od tego, co nastąpi wcześniej.
Komu możemy przekazać Twoje dane? Przekazujemy Twoje dane innym podmiotom tylko wtedy gdy jest to niezbędne. W razie potrzeby, Twoje dane mogą być przekazane podmiotom, z którymi współpracujemy przy realizacji celów: firmie hostingowej, firmie świadczącej usługi rachunkowo-księgowe / rozliczeniowe, firmie świadczącej usługi pocztowe.
Czy przekazujemy Twoje dane poza UE? Co do zasady dane nie będą przekazywane poza obszar EOG. W sytuacji gdy jednak będą przekazane poza EOG, nastąpi to w oparciu o Twoją zgodę, standardowe klauzule umowne lub w oparciu o inne zabezpieczenia przewidziane RODO. Dane są przekazywane do USA w związku z korzystaniem z usług Facebook, które przystąpił do Tarczy prywatności i posiadają odpowiednie zabezpieczenia ochrony danych.
Jakie prawa Ci przysługują? W związku z RODO, przysługuje ci prawo:
* dostępu do swoich danych osobowych;
* sprostowania danych osobowych;
* usunięcia danych osobowych;
* ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
* sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych;
* przenoszenia danych osobowych,cofnięcia zgody;
* wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej cofnięciem.

Jeżeli uważasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z obowiązującym prawem, przysługuje Ci skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. W takim przypadku zachęcam jednak do wcześniejszego kontaktu ze mną celem wyjaśnienia swoich wątpliwości.
Czy podanie danych jest konieczne?   W przypadku Klientów/potencjalnych Klientów podanie danych jest dobrowolne, ale w przypadku ich niepodania nie będzie możliwe zawarcie umowy.
W przypadku Czytelników bloga podanie danych jest dobrowolne, ale w przypadku ich niepodania nie będzie możliwe skomentowanie wpisów blogowych na stronie.
Przepisy prawa obowiązujące w zakresie Polityki prywatności W sprawach nieuregulowanych stosuje się właściwe przepisy prawa polskiego i europejskiego, w tym w szczególności RODO
Polityka plików cookies Administrator stosuje technologie obserwujące działania podejmowane przez Użytkownika w ramach Strony:

* Piksel konwersji Facebooka – w celu zarządzania reklamami na Facebooku i prowadzenia działań remarketingowych,kod Google Analytics – w celu analizy statystyk Strony.
* Google Analytics korzysta z własnych plików cookies do analizowania działań i zachowań Użytkowników Strony. Pliki te służą do przechowywania informacji, np. z jakiej strony Użytkownik trafił na bieżącą stronę internetową. Pomagają udoskonalić Stronę.

Strona nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Strony i przeznaczone są do korzystania ze Strony. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych Strony do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy korzystają ze Strony, co umożliwia ulepszanie jej struktury i zawartości;

Możesz dokonać samodzielnie zmian w ustawieniach dotyczących plików cookies. W wielu przypadkach przeglądarka internetowa  domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Brak wyrażenia zgody na pliki cookies może ograniczać działanie niektórych funkcjonalności na stronie.